Ryukyu – Yaeyama eilanden: De mooiste stranden en duiklocaties van Japan

Japan Zuid Ishigaki eiland Kabira bay

Het subtropische geheim van Japan

Wat maakt de Yaeyama eilanden zo bijzonder? Ze staan bekend om de prachtige natuur en vanwege de heerlijke bounty stranden en bijzondere onderwaterwereld. Tijdens een bezoek aan de Yaeyama Islands waant u zich eerder in de Malediven dan in Japan. U vindt er de beste zandstranden, watervallen, bergen, subtropisch oerbos, jungle met mangrove en schitterend helder water. Deze eilandengroep biedt de beste snorkel- en duiklocaties van Japan, waar u de kans krijgt mantaroggen te zien. Let wel dit is wel Japan (en geen Thailand), dus wordt alles op zijn Japans geregeld.

Island hopping, met snelle boten van het ene naar andere eiland. De volgende eilanden zijn aanraders:

Ishigaki-jima, het dichtst bevolkte eiland maar ook het meest divers. Het biedt zowel mooi koraal in zee als natuur op het eiland zelf. Maar de baai van Kabira is van een ongelofelijke schoonheid.
Taketomi-Jima, hier gaat het er helemaal traditioneel aan toe en er mag uitsluitend volgens de traditioneel Okinwa-stijl gebouwd worden.
Iriomote-jima wat bijna volledig jungle. Met een jungle cruise door de mangrove en echt oerbos.
Hateruma-jima is het meest zuidelijke eiland met een indrukwekkend strand. Hier vindt u Nishi beach, een strand waar het water zo blauw is dat er een speciale kleur naar het eiland is vernoemd Hateruma blue.
Yonaguni-jima is het meest westelijke eiland van Japan (Ryuyu eilanden). Op Yonaguni komen de verhalen rond de verzonken stad Atlantis geheel tot leven. In 1985 werden hier de onderwaterruïnes ontdekt. Met zijn enorme afmetingen en vreemde uiterlijk is de onderwater rots voor de kust van Yonaguni een bizar buitenbeentje voor archeologen. Niemand weet precies hoe deze rotsformaties ontstaan zijn.

 

Alles te weten komen over het prachtige Japan?

Schrijf u nu in voor de aankomende Reis-Info-Middag. In een paar uur komt u veel te weten over Japan.

Schrijf u nu in

Een reis boeken bij TAO? Zo werkt TAO

Wilt u een reis boeken? TAO biedt zowel maatwerk als Easy-to-go reizen. Lees hier hoe u een reis naar Japan boekt.

Hoe werkt het

Vraag de TAO brochure aan

Ontvang een exemplaar via de post.

Schrijf u nu in

Bekijk ook onze andere blogposts


Masterclass Succesvol Zakendoen met Japan

15-03-2024

De masterclass van TAO Japan Specialist geeft een introductie in de Japanse zakencultuur en etiquette. Deze bepalen voor een groot deel de communicatie met Japanners. Kennis hiervan zal onnodige ruis in het contact wegnemen. Verder is de masterclass er op gericht om u startklaar te maken voor een zakenreis naar Japan of u voor te bereiden op het ontvangen van een Japanse delegatie.

verder lezen

Nog beperkte mogelijkheid inschrijven Japan Reis-Info-Middag

15-03-2024

De middag is vaak weken van tevoren volgeboekt. Schrijf u daarom tijdig in.

verder lezen

Japan Reis-Info-Dag: Za. 29 juni, 13.30 tot 16.30

15-02-2024

Een inspirerende Japan middag met thee-proeverij, sake-proeverij en heerlijke Japanse hapjes/drankjes in het centrum van Amsterdam. Deelname aan deze middag maakt dat u beter voorbereid op reis gaat.

verder lezen