Te vroege lunchpauze in Japan afgestraft

Een 64-jarige medewerker van een drinkwaterbedrijf in de Japanse stad Kobe is betrapt toen hij het kantoor drie minuten te vroeg verliet om te gaan lunchen. Iets dat hij beter niet had kunnen doen. De man zou vaker te vroeg zijn gaan eten. Zo werd vanuit het raam gezien dat de man tussen september 2017 en maart 2018 in totaal 26 keer iets te vroeg zijn bento-lunchbox ging halen bij een winkel om de hoek.

Het bedrijf bood op de televisie excuses aan door diep te buigen. „Wij betreuren dit ten zeerste. Het spijt ons”, aldus het bedrijf in een toespraak. „De pauze is van twaalf tot één. Hij verliet zijn bureau voor de pauze.”

De man zelf moest een halve dag salaris inleveren.

Op sociale media neemt men het op voor de medewerker, zo schrijft The Guardian. Zo zijn de twitteraars benieuwd of ook wordt bijgehouden hoelang de hardwerkende Japanners naar het toilet gaan en of werknemers mogen roken.

Bron: De Telegraaf

Alles te weten komen over het prachtige Japan?

Schrijf u nu in voor de aankomende Reis-Info-Middag. In een paar uur komt u veel te weten over Japan.

Schrijf u nu in

Een reis boeken bij TAO? Zo werkt TAO

Wilt u een reis boeken? TAO biedt zowel maatwerk als Easy-to-go reizen. Lees hier hoe u een reis naar Japan boekt.

Hoe werkt het

Vraag de TAO brochure aan

Ontvang een exemplaar via de post.

Schrijf u nu in

Bekijk ook onze andere blogposts


Masterclass Succesvol Zakendoen met Japan

15-03-2024

De masterclass van TAO Japan Specialist geeft een introductie in de Japanse zakencultuur en etiquette. Deze bepalen voor een groot deel de communicatie met Japanners. Kennis hiervan zal onnodige ruis in het contact wegnemen. Verder is de masterclass er op gericht om u startklaar te maken voor een zakenreis naar Japan of u voor te bereiden op het ontvangen van een Japanse delegatie.

verder lezen

Nog beperkte mogelijkheid inschrijven Japan Reis-Info-Middag

15-03-2024

De middag is vaak weken van tevoren volgeboekt. Schrijf u daarom tijdig in.

verder lezen

Japan Reis-Info-Dag: Za. 13 april, 13.30 tot 16.30

15-02-2024

Een inspirerende Japan middag met thee-proeverij, sake-proeverij en heerlijke Japanse hapjes/drankjes in het centrum van Amsterdam. Deelname aan deze middag maakt dat u beter voorbereid op reis gaat.

verder lezen