Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over de Japan Reis-Info-Middag, wat en hoe te reizen door Japan en informatie over de reisvoorwaarden, verzekeringen en onder welk garantiefonds TAO Japan Specialist valt.

De TAO Japan Reis-Info-Middag

Voor wie is de TAO Japan Reis-Info-Middag?

De TAO Japan Reis-Info-Middag is voor iedereen die zich wil oriënteren op reizen naar Japan. Dit is een kennismaking met Japan én TAO Japan Specialist. Deze middag is informatief met een bron van ideeën. In dit kleinschalig event krijgt u de mogelijkheid Japan te beleven. Meld u nu aan voor onze Japan Reis-Info-Dag.

Op welke manier zorgt TAO voor een goede reisvoorbereiding naar Japan?

TAO Japan Specialist organiseert reizen met mogelijkheden tot ver van de gebaande paden. Wij hechten grote waarde aan de voorbereiding op Japan. Iedereen is vrij om onze Japan Reis-Info-Middag bij te wonen. Wilt u echter een individueel gesprek waarbij wij dieper ingaan op uw specifieke reiswensen, dan vragen wij u eerst aan onze Japan Reis-Info-Middag deel te nemen. Vervolgens kunnen wij een offerte maken. TAO maakt geen offertes vanuit email/internet contact.

Hoe lang van te voren is het ideaal om deel te nemen aan de TAO Japan Reis-Info-Middag?

Op dit moment is er een tekort aan hotels in Japan. Dit komt enerzijds door de verbouwingen van hotels voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo en anderzijds doordat Chinezen Japan hebben ontdekt als vakantieland. Wij adviseren u om tussen de 9-12 maanden voor vertrek deel te nemen aan de TAO Japan Reis-Info-Middag.

Hoe lang van te voren moet ik een Japan maatwerkreis boeken?

Het is het best om 8-11 maanden vooraf een maatwerkreis te boeken. Vooral omdat Japan momenteel erg gewild is, veel toeristen vanuit de hele wereld (vooral China) krijgt en er een groot tekort aan hotels is. Zeer zeker in kleine dorpjes op het Japanse platteland. Reizen ver van de gebaande paden is de specialiteit van TAO Japan Specialist is. Daardoor kunnen wij onmogelijk kort voor vertrek een complete 3 tot 5-weekse reis met hotels garanderen. Meld u nu aan voor onze Japan Reis-Info-Middag.

Kan ik bij TAO een Japanreis met bouwstenen samenstellen?

Zie hiervoor het TAO 'Easy-to-go Startpakket'. Dat is het enige dat TAO als soort bouwsteen aanbiedt, inclusief 2 overnachtingen bij aankomst in Japan. Op reis met TAO Japan Specialist is vooral anders reizen (Japan Reizen-op-Maat). Reizen voor mensen die echt iets bijzonders willen en niet alles zelf willen uitzoeken. U kunt het vergelijken met het ontwerpen van een Japanse tuin. TAO Japan Specialist werkt hetzelfde als een tuinarchitect. Wij ontwerpen samen met u uw droomreis naar Japan vanuit uw wensen en interesses. Daarvoor is persoonlijk contact noodzakelijk.
Meld u nu aan voor onze Japan Reis-Info-Middag.

Na de Japan Reis-Info-Middag bespreken we met de kaart van Japan op tafel de voor u ideale reisroute. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van ons een offerte voor uw droomreis.

Algemeen

Welke vliegtickets kunnen door TAO geregeld worden?

TAO is volledig gespecialiseerd op een landarrangenten Japan. De vliegtickets regelt u zelf. U kunt naar ruim 100 luchthavens in Japan vliegen. We organiseren een Maatwerkreis altijd met daarbij meegenomen welke de beste aankomst vliegvelden en route is. Daarnaast In Japan reizen we meestal met de supersnelle Shinkansen treinen, boemelttreintjes, kabelbaantjes, bussen en boten in plaats van vliegen.

Verkoopt TAO ook losse vliegtickets?

Nee. Reizigers kunnen gemakkelijk via internet of een lokaal reisbureau gemakkelijk internationale vliegtickets naar Japan boeken.

Verkoopt TAO ook losse Japan Railpassen?

Nee. Voor maatwerkreis leveren wij wel alle soorten landelijke- en lokale railpassen gecombineerd met losse trein-, bus-, en ferry tickets bij.

Kan ik via internet een reis bij TAO Japan Specialist boeken?

TAO is gespecialiseerd in unieke individuele maatwerk reizen door Japan. Omdat onze maatwerkreizen volledig afgestemd zijn op persoonlijke wensen is goede informatie en advies noodzakelijk. Bij ons kunt u de maatwerkreizen niet via internet boeken. Wij gaan voor persoonlijk contact in de vorm van een 3 uur durend 'Reis-Ontwerp-Gesprek' bij TAO in Amsterdam. Onze Japan Easy-to-go reizen zijn speciaal ontwikkeld om snel een Japan reis via internet te boeken.

Is er een minimum aantal reisdagen voor een TAO maatwerkreis Japan?

Het minimum aantal reisdagen voor een TAO maatwerkreis Japan is 20 dagen. Dit omdat u meestal 3-4 dagen nodig heeft voor de naar Japan de internationale vluchten (heenreis en terugreis). Daarnaast willen reizigers vaak ook een paar grote steden zoals Tokyo (3 dagen) en Kyoto (3 dagen), Hiroshima (2 dagen) bezoeken. Met het resultaat dat er geen tijd meer is voor het verkennen van het Japanse platteland. Vervolgens zijn er té weinig dagen over om goed Japan te verkennen. En voor een TAO maatwerkreis gaan wij echt voor de meerwaarde om bij ons een reis te boeken in de vorm van leuke dorpjes op het platteland zoals in de Japanse Alpen en Tohoku te bezoeken.

Heeft TAO Japan Specialist ook voorbeelden van Japan reisroutes?

Tijdens de Japan Reis-Info-Middag delen wij een uitgebreide voorbeeldreis naar interessante delen van Japan uit. Tijdens deze middag worden informatieve presentaties afgewisseld met een proeverij van Japanse thee, saké én Japanse tapas.
Meld u nu aan voor onze Japan Reis-Info-Middag.

Is Japan een goed land om met kinderen te bereizen?

Voor kinderen vanaf 7 jaar is Japan een groot avontuur. Bij het maken van een maatwerkreis nemen wij de interesses van uw hele gezin mee. Dus speciale aandacht voor dingen die juist voor kinderen of tieners interessant zijn. Zoals boemeltreintjes, hogesnelheidstreinen, boten, bussen, kabelbanen, robots, animaties, samoerai dorpjes, festivals, sushiworkshops, rondlopen in kimono etc. Tijdens onze Japan Reis-Info-Middag geven wij meerdere voorbeelden.

Wat is de beste tijd om door Japan te reizen?

Dat is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. In het algemeen wordt de kersenbloesemtijd en de herfst als beste seizoen genoemd. Persooonlijk vinden wij november de mooiste maand met schitterende 'Indian Summer kleuren met de tempels op de achtergrond'. Japanners vinden dit ook het mooiste seizoen. Maar er zijn veel meer andere mogelijkheden, daar gaan wij op onze Japan Reis-Info-Middag dieper op in. In het hoogseizoen is het topdrukte en zijn de hotels veel duurder dan in het laagseizoen. Er zijn vele andere periodes die net zo interessant (en goedkoper) zijn om te reizen, of met indrukwekkende festivals.

Hoe kan ik het best door Japan reizen en mijn koffer en bagage meenemen?

Japanners reizen meestal per trein of bus en nemen onderweg zo weinig mogelijk bagage mee. Neem daarom een beperkte hoeveelheid bagage mee (maximaal 20 kg). TAO helpt u met het versturen van uw bagage tijdens uw reis.
Kom naar onze Japan Reis-Info-Dag.

Wie zijn de contactpersonen van TAO in Japan (in geval van ziekte/ongeluk)?

TAO Japan Specialist heeft een zeer uitgebreid netwerk van Japanse partners. U logeert u in zorgvuldig door ons geselecteerde (meestal kleinschalige) hotels. Wij hebben de hotels geselecteerd op goede service. Daarnaast hebben wij onze lokale Japanse agenten en contacten die u tot steun zijn. Ook ons TAO kantoor in Amsterdam staat u daarnaast bij. Wanneer u ons in geval van nood mailt kunt u binnen 24 uur een antwoord van ons verwachten.

Garantiefonds, reisvoorwaarden en verzekeringen

Wat zijn de reisvoorwaarden van TAO Japan Specialist?
Kan ik bij TAO een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Ja. In combinatie met het boeken van een reis bij TAO kunt u een reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afsluiten.
Bereken kosten voor een reis- en annuleringsverzekering.

Is TAO aangesloten bij het Garantiefonds en de Vereniging van Reisorganisatoren?

Ja, TAO is aangesloten bij:

-

Garantiefonds GGTO