Vaccinaties en medicijnen

Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Voor specifieke informatie verwijzen wij naar de plaatselijke GGD of naar www.thuisvaccinatie.nl.

Medicijnen, lenzen en bril op reis in Japan

Zorg dat u tijdens uw vluchten informatie over uw medicijnen en lenzen in uw handbagage hebt. Japan is een hoogontwikkeld land, dus is er op allerlei gebieden veel te koop. Voor sommige medicijnen is het aan te bevelen dat u een doktersverklaring bij u hebt. Daarnaast adviseren wij u een medicijnenlijst mee te nemen. Mocht u tijdens uw reis medicijnen nodig hebben, maakt dit de communicatie eenvoudiger. Medicijnen zijn in Japan vaak duur.

Lenzendragers adviseren wij een afschrift van de opticiën mee te nemen waar de sterkte van uw lezen op staat. Een reserve bril is handig voor het geval u een lens verliest.

Ziekte tijdens uw reis in Japan

Reizigers worden zelden ziek in Japan. In restaurants staat hygiëne bij het bereiden van maaltijden op een hoog niveau. Tijdens festivals en op straat kunt u meestal ook gewoon lekkernijen kopen.
Het eten bij eettentjes buiten en op de markt is goed te vertrouwen.

Risico verkoudheid in Japan

Hotelkamers (met uitzondering van traditioneel Japanse herbergen), bussen, treinen en restaurants in Japan hebben bijna altijd airconditioning. Daardoor loopt u het risico snel verkouden te worden. Als u daar gevoelig voor bent, neemt u dan neusspray of andere medicijnen van huis mee.

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog