Telefoneren en Wifi in Japan

Wifi en telefoneren in Japan

Internationaal telefoneren kan vanuit het hotel, warenhuis of de groene telefooncellen verspreid over de perrons van stations. De meest recente mobieltjes werken in Japan. Oudere modellen niet. U kunt op internationale luchthavens of via internet een mobiel huren bij TelecomSquare. In Japan is het meestal onmogelijk om een hotel te bellen, vanwege het feit dat de telefonist geen Engels spreekt (uitzondering luxe hotels).

In Japanse treinen is bellen verboden

Men heeft wel speciale telefooncabines waar u kunt bellen. Dit alles uit respect voor medereizigers die u zo niet gaat storen.

Contact en communicatie vanuit Japan met familie thuis

Voor contact met familie / vrienden en in geval van noodoproep adviseren wij familie u een sms of email te sturen. Laat ze vooral het hotel niet gaan bellen, want Japanners raken bij een buitenlandse stem vaak in paniek en hangen snel op. Na ontvangst van een sms of email kunt u vanuit Japan direct naar huis bellen.

Telefoneren in Japan

Wifi in Japan

Op treinstations (in de stationshal of op het perron) en in warenhuizen is vaak gratis Wifi. Op het platteland of kleinere stations is meestal geen goede Wifi. Treinen rijden vaak door tunnels waardoor de Wifi regelmatig wegvalt. Hotels hebben meestal wel Wifi beschikbaar.

Kom naar de TAO Japan Reis-Info-Middag voor tips in de praktijk!

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog