Per trein, bus, boot, huurauto, te voet of per fiets reizen in Japan

Japan heeft zeer veel reismogelijkheden. Het openbaar vervoer in Japan is zeer efficiënt en punctueel. Houdt er rekening mee dat op het Japanse platteland de bewegwijzering in Japanse karakters is.

Reizen in Japan: Openbaar Vervoer

Reizen met de comfortabele Shinkansen bullittrein is uniek. Japan kent verder een uitgebreid netwerk van treinverbindingen. Wissel de Shinkansen daarom af met boemeltreintjes, kabelbanen en ferries en u heeft gegarandeerd een bijzondere reis! Bij de TAO Japan Maatwerk reizen combineren wij de diverse Japan railpassen met losse treinkaartjes (daar waar de railpass niet geldig is, zoals in Nationale Parken en op het Japanse platteland).

Per huurauto door Japan

De wegen in Japan zijn smal maar goed onderhouden. Een treinreis kunt u op de eilanden goed afwisselen met een huurauto. In Japan rijdt men links. De meeste Japanse navigatiesystemen zijn nu nog in het Japans.  Het huren van een auto rondom de grote steden raden wij af. Veel wegen zijn overvol (veel files) en de vele tolwegen maken uw reis onnodig duur. Een parkeerplaats vinden kan lastig zijn. Tevens is de bewegwijzering van de kleinere wegen vaak alleen in het Japans.

Parkeren in Tokyo

Wandelend en fietsend Japan verkennen

Japan kent vele pelgrimsroutes, natuur-wandelroutes en berghuttentochten. Daarnaast zijn er steeds meer speciale fietsroutes. Dit is echter nog in ontwikkeling.

Reizen per lokale bus, metro of taxi.

In Japan stapt u achterin de bus in en aan het eind van de rit rekent u contant bij de chauffeur af en stapt u uit. Zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Reizen met lokale bussen is op het Japanse platteland lastig. Let op, gooi nooit uw trein, bus of metro kaartje weg. In Japan is er bij elk station controle en wil men uw kaartje zien.

In Tokyo kunt u de Suica kaart (of Pasmo kaart) aanschaffen. Met deze OV-chipkaart kunt u bij elke trein/bus of metrorit door de poortjes en aan het eind afrekenen. Dit is handig en snel.

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog