Een geldig paspoort en visum voor Japan

Paspoort en visum

Voor Nederlanders die als toerist naar Japan op reis gaan, is een visum niet vereist (maximaal 90 dagen verblijf in Japan), wel een geldig paspoort (minimaal geldig voor de reisduur in Japan). Voor gedetailleerdere informatie verwijzen we Nederlanders (inclusief houders van andere paspoorten) naar de voor visuminformatie van de Japanse Ambassade in Den Haag. Bij aankomst in Japan krijgt u een stempel in het paspoort. Het is ieders eigen verantwoording in het bezit te zijn van een geldig paspoort en visum voor Japan en elk ander land waar u naartoe gaat. TAO Japan Specialist is op generlei wijze verantwoordelijk voor de gevolgen in geval van een niet-geldig paspoort of visum. Uw Nederlandse paspoort dient geldig te zijn tot 6 maanden ná vertrek uit Japan.

Check voor meer informatie over een visum de site van de Japanse ambassade.

Visum

Voor werk, als student of stage naar Japan

Indien u voor uw werk of studie naar Japan gaat, hebt u waarschijnlijk wel een visum nodig. Antwoorden op al uw vragen ontvangt u op de TAO Masterclass Succesvol Zakendoen.

De douane in Japan

Bij aankomst in Japan vindt er controle van bagage plaats. Neem nooit drugs, bloembollen of zaden (zonder speciaal certificaat) mee naar Japan. Voor medicijnen kunt u een medicijnpaspoort bij uw apotheek halen. Japan heeft zeer strenge invoerregels. De douane hanteert deze regels met het oog op mogelijk dreigend terrorisme. Bij binnenkomst in Japan neemt de douane uw foto en vingerafdruk. Dit is over het algemeen snel gebeurd.

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog