Crowdfunding Corona LL

Help Leydy de coronacrisis te overbruggen 

Beste familie, vrienden en kennissen,

Deze brief vind ik moeilijk te schrijven, maar ik voel me gedwongen om hulp te vragen. Vanuit mijn passie voor Japan en Azië is het me gelukt gedurende 30 jaar inkomen te verdienen met mijn bedrijf TAO Japan Specialist. In 2020 bestond TAO Japan Specialist 30-jaar.

Door Corona zijn al een jaar alle toeristische reizen naar Japan verboden. De omzet kelderde met bijna 100%, terwijl mijn vaste lasten gewoon doorlopen. Ik vecht voor mijn mooie bedrijf en ik wil niets liever dan het kunnen voortzetten.

Mijn bedrijf is een eenmanszaak en het is vanaf het begin mijn kindje geweest. Ik ben een harde werker en heb met veel passie voor mijn eigen inkomen gestreden. Daarbij is mijn voornaamste drijfveer altijd geweest om wederzijds begrip tussen culturen te bevorderen. Nooit ging het bij mijn bedrijf alleen maar om geld, geld, geld. En juist daarom doet het risico dat ik nu loop zo pijn.

De problemen waar ik op dit moment tegen aan loop zijn:
1) Klanten hebben een reisvoucher gekregen en ik ben verplicht de gehele reissom in april 2021 aan de reizigers terug te betalen. Ook al komt er een reis-voucherfonds voor klanten, maar TAO zal het terug te betalen bedrag (aan de klant) uit dit fonds moeten lenen.
2) Ik heb echter al een grote lening lopen. Aangezien ik AOW geniet maak ik namelijk geen aanspraak op overheidssteun in de vorm van een uitkering. Ik kwam alleen in aanmerking voor een lening van de overheid (ter hoogte van € 9500,-). Vanaf juli 2021 beginnen af te lossen (inclusief rente).
3) Ik ga mijn kantoor verhuizen en dit brengt eenmalige kosten met zich mee.
4) Mijn boekhouder en accountant zijn soepel met hun facturen, maar dat telt wel mee met de schuldenlast.

Ondertussen zoek ik ook creatief naar nieuwe wegen:
1) Ik ga verhuizen naar een mini-kantoor in het KIT (voormalig Koninklijk Instituut voor de Tropen) en behoud zo wel de mogelijkheid om in deze representatieve setting klanten te ontvangen en de Japan Reis-Info-Middagen te organiseren. Een deel van mijn kantoor verhuist naar mijn privé adres, zodat ik mijn administratieve werkzaamheden voornamelijk vanuit huis kan gaan doen.
2) Ik heb een nieuw product als dichtbij citytrip ontwikkeld: ‘Beleef Azië in hartje Amsterdam’. Zodra de corona maatregelen worden versoepeld zal ik hiermee van start gaan. Want ook hier ken ik de mooiste Azië plekjes.
3) Sinds kort heb ik weer een HBO stagiaire met wie ik 5 maanden ga werken met Social Media

Ik heb goede hoop in de herfst weer door te kunnen gaan. Het einde van de crisis is in zicht en de Tokyo Olympics gaan door. Iedereen is geraakt door Corona, dat begrijp ik maar al te goed. Maar TAO heeft een overbrugging nodig en daarvoor vraag ik op dit moment jullie steun. Ieder klein of groot bedrag is welkom.

Ik ontvang de giften op mijn privé rekening. Mijn accountant gaf mij dat advies daar ik anders het risico loop dat er 21% btw op wordt ingehouden. Maar ik zal het geld aanwenden voor mijn bedrijf.

Betaal mij via IBAN rekening NL75 dddABNddd555000222 of gebruik onderstaand ’tikkie’:

Klik hier voor het Tikkie

 

Klik hier voor het andere Tikkie

 

Hierbij wil ik je van harte danken. Heb je nog vragen, bel me dan gerust 06-81 31 88 83.
Met vriendelijke groet

Leydy Lübbers
TAO Japan Specialist

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog