Bagage en kleding

Kleding

Japanners zijn vrij chic en conventioneel gekleed. Uitbundige kleding komt nauwelijks voor. Nette vrijetijdskleding is dus aan te raden voor toeristen. Zomer: dunne, katoenen, luchtige kleding (vest / trui voor ’s avonds en voor in de bergen). Het is ook handig om goed ingelopen schoenen te dragen. U zult de schoenen vaak aan / uit moeten trekken (in tempels, sommige restaurants) dus veters zijn lastiger. Een paar sokken is in koudere streken vaak goed omdat u in uw kamer vaker de slippers van het hotel / tempel draagt.

Zorgt u dat u ook loszittende kleding kunt dragen, voor die keren dat u aan lage tafeltjes (zittend op een kussen) eet. Lente en herfst: 20-25 graden, maar neemt u een dik vest en lichte regenjas mee voor de koelere dagen. Winter: kleding als bij een zachte winter in Nederland. Van zakenmensen wordt verwacht er altijd zeer verzorgd en piekfijn aangekleed uit te zien, ook al is het snikheet ( heren: net pak, dames: jurk of mantelpakje). Let op (voor dames), panty’s zijn in onze maat in Japan niet te koop….

koffers 1

Bagage

Beperk uw bagage (15 kilo p.p. is al heel wat om mee te slepen). In Japan kunt u álles kopen en overal wasserettes vinden of uw was laten doen. Wanneer u onderweg souvenirs koopt, verdubbelt u gemakkelijk het gewicht! Voor in het vliegtuig is 20-23 kg bagage het maximum. Kruiers zijn niet te vinden in Japan. U draagt dus uw eigen koffer. U hoeft geen kilometers met bagage te lopen, wel soms rond de 10 minuten. Op de kleine treinstations zijn regelmatig geen roltrappen of liften. Houdt u er wel rekening mee dat stations in Japan zeer groot kunnen zijn. Amsterdam Centraal Station is voor Japanse begrippen een klein station. U moet soms uw eigen bagage de hoge trap op dragen. Treinen hebben extreem weinig bagageruimte.

Bij het vertrekgesprek (1 week voor vertrek) bespreken we het bagage vervoersysteem van Japan. Verstuur een koffer uitsluitend naar een hotel waar u in ieder geval 2 dagen verblijft. Japanners reizen eigenlijk heel weinig met koffers, juist omdat men anderen niet wil storen met de grote bagagestukken.

Luggage service
 

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog