Baden in Japan

Badrituelen

Baden is in Japan pas echt badderen en relaxen. Er wordt niet gepraat. Het is aan te raden om voor het bezoek aan een badhuis uitgebreid op te zoeken hoe het badderen in Japan in zijn werk gaat, er zijn nogal wat regels. Badhuizen in Japan zijn over meestal met gescheiden afdeling voor vrouwen en mannen. In een Japans badhuis is iedereen naakt (Japanners zijn niet preuts). Het wassen/schrobben doet u vóór u daadwerkelijk in het bad gaat zitten! U wast zich daarom eerst buiten het bad grondig (haren wassen zodat geen haar in bad valt). Er staan zitbankjes en er zijn douches op zithoogte en wasbakjes; pas daarna gaat u in het vaak zeer hete bad om te relaxen. In alle badhuizen  staan overal gratis druk/pomp flesjes met zeep en shampoo.


Baden in Japan, rituelen
 Hoewel (bijna) alle westerse hotels in Japan een speciale bad-etage hebben is het zeker aan te raden om eens een keer een ‘openbaar badhuis’ te bezoeken. Vraag de receptie naar een ‘sento’. Zelfs in Tokyo zijn die in alle wijken te vinden. Sommige sento’s zijn voorzien van bubbel baden én sauna. En dat alles voor een paar euro. Een bijzondere ervaring.

Tatoeages

Japanners kunnen tatoeages niet echt waarderen. Deze worden namelijk nog altijd geassocieerd met de Japanse maffia: de Yakusa. Zij staan bekend om de vele tatoeages op hun lichaam. Mocht u tatoeages hebben, dan kan het voorkomen dat u de toegang tot een badhuis wordt geweigerd.

Voor meer uitleg over gewoontes en rituelen in Japan: kom naar de TAO Japan Reis-Info-Middag.

TAO Japan Reis-Info-Middag

Tijdens de TAO info-middag vertellen wij nog meer over Japan. Ook een keer een middag bijwonen? Schrijf u nu in!

Schrijf u nu in

Heeft u vragen over TAO?

Vragen over onze reizen naar Japan? Bel of mail TAO.

Ga naar contact

Meer info in ons blog

Lees in ons blog meer nieuws, tips en leuke weetjes over Japan

Ga naar het blog