Beleef Azië dichtbij huis

Ontdek de Oriënt tijdens onze verrassende Citytrips Amsterdam en Amsterdam/Zaanstreek.
TAO koppelt in deze trips haar passie voor Azië aan haar liefde voor Amsterdam.

Beide werelden hebben elkaar cultureel en spiritueel geïnspireerd en beïnvloed.
Door de scheepvaart en handel ontwikkelde zich vanaf 1600 een eeuwenoude band met het Verre Oosten.
Vanuit Amsterdam voeren schepen de hele wereld over en vestigde men handelsposten en factorijen in de verste uithoeken.
Dit bracht kennis en inzichten in handel, navigatie en cartografie met zich mee.

In alle activiteiten gedurende de 30 jarig bestaan van TAO is de onderliggende drijfveer steeds geweest:
Om het beste uit twee werelden bij elkaar te brengen, door mensen te stimuleren
zich open te stellen voor 'anders denkenden' en zo 'ogenschijnlijke tegenstellingen' met elkaar te verbinden.

NIEUW: Bijzondere 3-daagse stedentrip Amsterdam met een mogelijkheid tot verlenging.

Citytrip: Azië in Amsterdam

Beleef Azië in hartje Amsterdam tijdens een bijzondere 3-daagse stedentrip naar Aziatisch Nederland. Sinds begin 1900 vestigden de Chinezen zich in Amsterdam. Met hun Oosterse winkeltjes ontwikkelde zich stap voor stap een uniek stukje Amsterdam, het huidige Chinatown. Slenter door de straten van Chinatown en proef de heerlijkste Oosterse gerechten. Waan je een weg door dit shopping paradijs met restaurantjes, Chinese kapper, acupunctuur, massage en nog veel meer.

Ervaar de VOC tijdens een bezoek aan kleine haventjes, scheepswerfjes en historische pakhuizen. Of bezoek buurten zoals de Indische wijk en de gerenoveerde kades. Reis naar de Oostelijke eilanden waar u een prachtige combinatie van historische gebouwen en bijzondere moderne architectuur kunt vinden. Wilt u de mooiste juweeltjes van onbekend Amsterdam ontdekken? Hier vindt u de toppers van Azië gecombineerd met de overblijfselen van de vroegere vaartochten naar de Oriënt.

Meer over deze trip

Citytrip: Zaanstreek-Azië

Een bijzondere aanvulling voor de Citytrip Azië in Amsterdam is weekendje weg Zaanstreek-Azië. Gedurende deze extra mini-vakantie, van 2 dagen, krijgt u een goede indruk van het leven aan het water van de afgelopen eeuwen. Maar bovenal is het heerlijk ontspannen tijdens de tocht per rivierboot en buurtferry.

Tijdens deze stedentrip maakt u kennis met een unieke combinatie van historische gebouwen en ultramoderne architectuur, gelegen op de Oostelijke Eilanden zoals Java- en KNSM -eiland. Wat dit gebied ontzettend bijzonder maakt is de vormgeving van haar gebouwen en unieke bruggen. Ook doet dit havengebied denken aan de Londense Docklands.

Verder van het centrum gelegen vindt u een havengebied dat ooit fungeerde als de basis van de scheepsvaart naar de tropen. Nu vindt u hier nog loodsen en monumentale pakhuizen zoals het ontsmettingsgebouw. Dit historische pand, met industrieel karakter, diende vroeger als vertrek- en aankomsthal voor de afvaarten naar de Oriënt. Een ander gebouw dat zich herinnert aan het varen naar de Oost is het Lloyd Hotel. Hier konden vroeger 900 landverhuizers tegelijk slapen.

Deze Citytrip is vooral uniek omdat het dieper de achterlanden van Amsterdam in trekt. Het zal u verwonderen hoe de Zaanstreek met scheepsvaart en verre reizen te maken heeft. In dit waterland gebied is het heerlijk wandelen en fietsen over smalle dijkjes met historische Zaanse huisjes.

Meer over deze trip

Privétour met gids

Beleef Azië in Amsterdam met uw eigen prive gids
Wilt u in eigen tempo de Oriënt in Amsterdam beleven? En bent u benieuwd naar de vele insider tips van een ervaren tourleader (lokale privégids)? Dan is een privétour in Oosters Amsterdam echt een aanrader.

Goed voorbereid en zonder zorg Oriëntal Amsterdam verkennen
Met deze privétour gaat u op pad met een gepassioneerd Amsterdammer met een warm hart voor Azië en Oosters Amsterdam. Wandel, fiets of vaar samen door Oostelijk Amsterdam. Deze privé trip is tevens geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Eventueel kan het per tuk-tuk, fietstaxi, taxi of minibusje.

Meer over deze tour

Verrassende extra's

Geniet van de Aziatische cultuur dichtbij huis in echte Oosterse stijl.
Wilt u uw citytrip nog extra bijzonder maken met speciale extra's? Dat kan!
Maak uw stedentrip helemaal compleet met luxe upgrades, exclusieve rondleidingen en heerlijke workshops.
Klik snel verder voor het overzicht van ons aanbod.

Bekijk hier de extra's