Oudste kleindochter Japanse keizer stelt huwelijk uit

Huwelijk prinses Mako Kei Kumuro

De Japanse Prinses Mako stelt haar huwelijk met de niet-adellijke Kei Komuro uit. Het Japanse Hof-agentschap heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

De Japanse bevolking keek eigenlijk al reikhalzend naar deze trouwerij uit. Afgelopen september kondigden Prinses Mako en haar klasgenoot Kei Komuro hun verloving aan. Het stel zou eigenlijk dit jaar november in het huwelijksbootje stappen. Omdat haar grootvader keizer Akihito in 2019 aftreedt, wordt het huwelijk 2 jaar uitgesteld tot 2020. De prinses is een van de vier kleinkinderen van de Keizer van Japan.

Als reden wordt aangegeven dat het stel meer tijd nodig heeft om zich voor te bereiden op de ceremonie en hun huwelijksleven. De intentie van het jonge stel, beiden 26 jaar oud, om te trouwen is niet veranderd. Het uitstel van het huwelijk moet eerder in positieve zin gezien worden. De prinses laat in een verklaring weten dat ‘de beslissing om snel te trouwen was niet volwassen van ons, daar hebben we nu spijt van’

Na haar huwelijk verliest Prinses Mako haar keizerlijke titel. Dit vanwege haar huwelijk met iemand zonder titel. De prinses verkiest dus de liefde boven de keizerlijke status. Haar huwelijk heeft sowieso geen invloed op de troonopvolging, aangezien in Japan alleen mannen keizer kunnen worden.

Komuro woont bij zijn moeder en grootvader in Yokohama. Hij ontmoette de prinses op de Internationale Christelijke Universiteit in het westelijke deel van Tokyo. Beiden kwamen nader tot elkaar in 2012 toen ze deelnamen aan de oriëntatie op studeren in het buitenland.

Prinses Mako studeerde als onderdeel van een studenten uitwissel-programma aan de universiteit van Edinburgh. Terwijl Komuro aan de Universiteit van Californië in Los Angeles studeerde. Anders dan in andere vorstelijke families, heeft het paar weinig in te brengen bij de planning van hun huwelijk. Het is het Keizerlijke Hof-agentschap is degene die zowel het tijdschip als de plaats van het huwelijk bepaalt.

Foto: Reuters

Alles te weten komen over het prachtige Japan?

Schrijf u nu in voor de aankomende Reis-Info-Middag. In een paar uur komt u veel te weten over Japan.

Schrijf u nu in

Een reis boeken bij TAO? Zo werkt TAO

Wilt u een reis boeken? TAO biedt zowel maatwerk als Easy-to-go reizen. Lees hier hoe u een reis naar Japan boekt.

Hoe werkt het

Vraag de TAO brochure aan

Ontvang een exemplaar via de post.

Schrijf u nu in

Bekijk ook onze andere blogposts


Japan Reis-Info-Middag 2021: za. 27 nov. 13:00 in Amsterdam

20-10-2020

Een inspirerende Japan middag met thee-proeverij, sake-proeverij en heerlijke Japanse hapjes/drankjes in het centrum van Amsterdam. Deelname aan deze middag maakt dat u beter voorbereid op reis gaat.

verder lezen

Nog beperkte mogelijkheid inschrijven Japan Reis-Info-Middag

20-10-2020

De middag is vaak 2 weken van tevoren volgeboekt. Schrijf u daarom tijdig in.

verder lezen

Masterclass Succesvol Zakendoen met Japan op 21 oktober 2021

19-10-2020

verder lezen