Info voor vertrek

In Info voor vertrek vind u praktische informatie die het reizen naar en in Japan makkelijker maakt. De informatie die u hier vindt gaat onder andere over de volgende onderwerpen:

Hygiëne en vaccinaties Japan

Hygiëne staat op een zeer hoog niveau. Inentingen zijn niet verplicht. Water kunt u gewoon uit de kraan drinken. Daarnaast zijn er flessen water, vele soorten frisdranken en sapjes te koop. Probeert u vooral ook eens de goede kwaliteit koffie of thee in blik.

Vliegtickets Amsterdam-Japan

Japan heeft ruim 100 vliegvelden. Het juiste vliegveld kiezen om uw Japanreis te starten bespaart reistijd en geld. Een non-stop vlucht naar Japan duurt ca. 11 uur. Een vlucht met tussenstop 14 tot 36 uur. Maar een lange vlucht is extra vermoeiend.

Elektriciteit en netspanning in Japan

De netspanning in Japan is anders dan die in Nederland en België. In Tokyo is de netspanning 110 Volt met een frequentie van 50 Hz. In West Japan is de frequentie 60 Hz. In westerse hotels kunt u accu's en batterijen wel opladen, in traditioneel Japanse herbergen niet altijd. Nieuwe apparaten, zoals batterij-opladers, zijn meestal geschikt voor 110 én 220 Volt.

Communiceren in Japan, Wifi en de telefoon.

De officiële taal in Japan is Japans. Hoewel de meeste Japanners zes jaar Engelse les hebben gevolgd op de middelbare school spreken er slechts weinigen goed Engels. Maar wat het reizen in Japan moeilijker maakt is dat u het Japanse schrift niet kunt lezen. Het Japanse schrift bestaat uit Kanji (Chinese karakters) gecombineerd met tekens uit het Hiragana en Katakana alfabet. Verbinding leggen met Wifi is soms moeilijk, de ondersteuning in het Engels is zeer beperkt. Telefoneren met hotels in Japan kan lastig zijn vanwege het beperkte Engels dat wordt gesproken.

Geldwisselen en de koers van de yen. Is Japan duur?

Een Japan reis kunt u vergelijken met de prijs van een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. U kunt de prijs van een rondreis Japan echter niet vergelijken met een rondreis door landen in ontwikkeling zoals China, Indonesië of Vietnam.

Overnachten in een traditioneel Japans- of een Westers hotel.

Japan heeft op het gebied van accommodaties heel veel te bieden. Wilt u Japan echt van binnen uit ervaren? Kies dan voor overnachten in een Japanse stijl hotel (ryokan, minshuku, boerderij, tempel of homestay). Traditioneel Japanse hotels hebben meestal geen badkamer op de kamer, Japanners houden van gemeenschappelijk badderen. Opgelet: Japan heeft een groot tekort aan hotels (vooral in dorpjes), dus is 7-10 maanden boeken voor vertrek aan te raden.

Reizen in Japan: Per trein, bus, huurauto, kabelbaan, wandelend of per fiets.

Reizen door Japan is uniek. De mogelijkheden van reizen met Openbaar Vervoer zijn legio. Dit kan worden afgewisseld met de auto of wandelend of per fiets. Japan heeft het meest uitgebreide én meest comfortabele treinnetwerk van de hele wereld. Voor een deel kunt u met de JR railpass reizen en deze combineren met losse trein- of bustickets. Het is zaak om voor vertrek u hierbij goed voor te bereiden daar u anders op het Japanse platteland tegen het taalprobleem aanloopt.

Paspoort en visum voor Japan

Reizigers met een Nederlands paspoort die op vakantie naar Japan gaan hebben geen visum nodig. Mensen die voor werk of studie Japan bezoeken dienen voor vertrek bij de Japanse Ambassade in Den Haag een visum aan te vragen.

Veiligheid

Japan is het veiligste land van de wereld. Er is nauwelijks criminaliteit. De natuur kan in bepaalde delen van het jaar onstuimig zijn.

Klimaat en beste seizoen voor reizen in Japan

Ieder jaargetijde heeft zijn charme. Het klimaat is overeenkomstig met Nederland. Het kent 4 seizoenen, waar de winter gematigd koud is en de zomers drukkend warm zijn.